Diemen krijgt er reeks laadpunten voor e-auto’s bij

De gemeente Diemen heeft besloten nog een reeks laadpunten voor elektrische auto’s te laten installeren. Zo komen er laadpunten op de Dalsteindreef en een derde en vierde op de Willem Dudokhof in Holland Park, een tweede laadpunt op Bomenrijk en nieuwe laadpunten op Tapijtschelp en het Van Markenplantsoen. ‘’De reden hiervoor is dat het gebruik van elektrisch rijden kansen biedt om de CO2 uitstoot door verkeer te verminderen,’’ aldus de gemeente. De laadplekken worden met borden en witte kruizen op de weg gemarkeerd. Door het reserveren van plaatsen voor het laden van elektrische auto’s neemt de parkeerruimte in de verschillende wijken verder af. Eigenaren van een EV worden immers geacht hun auto elders te parkeren als die volledig is opgeladen.