Zorginstituut

Diemen telt twintig stembureaus bij raadsverkiezingen

Bij de komende raadsverkiezingen kunnen de Diemense kiezers terecht op twintig stembureaus. Vanwege corona zijn dat er meer dan gebruikelijk, zodat iedereen ook afstand kan houden waar dat gewenst is. Het gaat om de gebruikelijke stembureaus in het gemeentehuis, de sporthallen, de wijkcentra en een aantal portocabins, o.a. in de buurt van de NS-stations. Daarnaast zijn er dit keer ook twee nieuwe stembureaus: in Lounge & Garden op de Campus Diemen Zuid en in het Zorginstituut Nederland in Holland Park (foto). Alle Diemense stembureaus zijn rolstoeltoegankelijk. Verder worden de gebruikte portocabins zoveel mogelijk op duurzame wijze van stroom voorzien. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 14, 15 en 16 maart. Op maandag 14 maart 2022 en dinsdag 15 maart 2022 kan dat alleen in drie hiervoor aangewezen stemlokalen: het gemeentehuis en in de wijkcentra Het Noorderlicht en ’t Kruidvat. Op dinsdag 15 maart 2022 kunnen bewoners van De Diem en Berkenstede vervroegd stemmen in hun zorgcentrum. Andere kiezers kunnen daar niet terecht.

(archieffoto)