Politie zoekt informatie over plofkraak in hotel Diemen

De politie is dringend op zoek naar de daders van een plofkraak op Oudejaarsdag in het Via Hotel aan het Diemerhof in Diemen. Bij die aanslag werd zeer grote schade aangericht. Op het moment dat de plofkraak plaatsvond, waren er meerdere gasten en personeelsleden in het hotel aanwezig. Wonderbaarlijk genoeg vielen er geen gewonden, aldus de politie. Het incident heeft een grote indruk op de betrokkenen gemaakt. Veel gasten lagen te slapen en werden bruut gewekt door de gigantische knal. Zij realiseerden zich niet direct wat er aan de hand was en dit leidde tot momenten van grote angst en paniek. In de zoektocht naar getuigen deelt de politie nu beelden van het incident. Op 31 december rond 04.10 uur kwamen twee personen, vermoedelijk mannen, met verschillende tassen het hotel binnen. Eerst liepen ze naar de eerste verdieping maar de geldautomaat die ze zochten bevond zich op de begaande grond in een ruimte met ook een frisdrankautomaat. Toen de mannen dit doorhadden, gingen ze terug en vonden uiteindelijk alsnog het automaat. Het duo plaatste vervolgens een explosieve lading in de geldautomaat en rende daarna naar een lager gelegen etage vanwaar ze het explosief tot ontploffing brachten. De kracht van de explosie veroorzaakte veel schade en rook. Met hoofdlampjes op wisten de mannen ondanks die rook toch weer hun weg terug te vinden naar de automaat. Niet lang daarna sloegen ze op de vlucht. In belang van het onderzoek wordt op dit moment (nog) niet gedeeld of de mannen buit maakten. Zie voor verdere informatie Plofkraak hotel Diemerhof | politie.nl