Diemen wil geen windmolens in het Diemerbos

B&W van Diemen hebben vier mogelijke locaties voor windmolens geschrapt. Het college wil met name geen turbines in het Diemerbos omdat er veel bomen gekapt zouden moeten worden om de locatie te bereiken met zwaar materieel. ‘’Het college is zuinig op het Diemerbos en wil onherstelbare schade voor de natuur voorkomen.’’ In Diemen blijven dan nog vier windzoekgebieden over. Die zijn allen gelegen rond het knooppunt van de A1, de A9 en het Amsterdam-Rijnkanaal (foto). ‘’Slimme mogelijkheden voor windmolens zijn dan alleen nog te vinden op de aangewezen stroken langs zware infrastructuur zoals spoor, weg, kanaal en op voldoende afstand van woningen. Nader onderzoek moet uitwijzen of hinder voor bewoners en de schade aan de natuur op deze manier binnen acceptabele grenzen blijven,’’ schrijft het college. Wel liggen deze locaties aan de rand van het Diemerbos maar daar blijft de natuurschade beperkt, denken B&W.