Ouderenpartij Diemen stelt afvalprobleem aan de kaak

De Ouderenpartij Diemen heeft B&W vragen gesteld over de voortdurende problemen met grof afval bij Beukenhorst in Diemen-Zuid. ‘’Bewoners van Beukenhorst hebben ons geattendeerd op de opstalplaatsen voor grof vuil, die bijna dagelijks worden gebruikt voor het plaatsen van grof vuil en ander afval, terwijl dit slechts één keer per week wordt opgehaald. De directe omgeving is ook vaak vervuild. Het komt zelfs voor dat op zaterdag bouwvakkers in huurbusjes bouwafval dumpen. Het lijkt er op alsof de informatieborden een verkapte uitnodiging zijn om op elk moment van de dag of nacht afval neer te gooien. Er wordt niet gehandhaafd. Bewoners van Beukenhorst geven ons aan dat ze moeite hebben met dit aanzicht vlakbij de entree van hun flat. Ze hebben zelfs moeite om bezoekers uit te nodigen vanwege schaamte over de troep. In de zomer zou het stinken en zouden er zelfs ratten rondlopen,’’ schrijft de partij. De OPD wil van B&W weten of ‘u het aanvaardbaar vindt dat de openbare ruimte bij de entree van de flat zo wordt ontsierd door het plaatsen van grof vuil?’ ‘’Vindt u de plaatsing van een opslagplaats voor grof vuil en de tekst op het bord niet eerder een aanmoediging dan een ontmoediging om hier grof vuil en ander vuil te dumpen? Wat denkt u er van om de gemeentereiniging dagelijks een of twee rondes te laten doen om het grofvuil te verwijderen en de plekken schoon te houden? Welke andere oplossing kunt u bedenken?’’

foto Ouderenpartij Diemen