Diemen ondersteunt Oekraine, opvangplekken voor vluchtelingen

In Diemen zijn er meerdere initiatieven voor steun aan de getroffen bevolking van Oekraïne. Een grote hulpactie wordt georganiseerd door de in Diemen wonende Oekraïense Marianna Fedorets. Zij zamelt momenteel alleen medicijnen en medisch materiaal in. Ondernemers, inwoners en instellingen kunnen dat elke avond tussen 17 tot 22 uur op de Solferinostraat 16 brengen. Mensen die de actie willen ondersteunen, kunnen een Whatappbericht sturen naar 06 – 16543399. ‘’Dit zijn mooie initiatieven die van harte onze steun verdienen. Op dit moment bekijken we als gemeente hoe we hulp door onze inwoners kunnen ondersteunen en faciliteren. Als daar meer informatie over beschikbaar is, dan laten we dat weten,’’ meldt de gemeente die de vlag van Oekraine voor het gemeentehuis heeft gehesen. In overleg met de veiligheidsregio worden opvangplekken georganiseerd in de regio. Ook in Diemen wordt gekeken waar Oekraïense vluchtelingen onderdak kunnen vinden.