Nieuw complex sporthallen Diemen is – bijna – klaar

Het nieuwe complex sporthallen aan de Prins Bernhardlaan in Diemen is zo goed als klaar. Nadat de écht nieuwe sporthal al begin dit jaar door diverse verenigingen en de scholen in gebruik is genomen, heeft uitvoerder Wind Design ook de gerenoveerde bestaande sporthal in het complex opgeleverd. ‘’ In het moderne en duurzame sportcomplex is nu en in de toekomst voldoende ruimte voor binnensporten in het groeiende Diemen,’’ stelt de gemeente. De twee sporthallen worden verbonden door een nieuwe entree en kantine. Nu het complex is opgeleverd worden nog wat laatste punten afgewerkt en kan het verder worden ingericht. Voor de kantine wordt een exploitant geworven. Naschoolse opvang Popeye betrekt binnenkort een ruimte op de begane grond. Ook de omgeving van de Sporthallen Diemen wordt opgeknapt met onder meer 148 parkeerplaatsen, voldoende plaatsen voor fietsen en veel groen. De speelplek bij de sporthal wordt opnieuw ingericht. Tot slot komt er een nieuwe voetgangersbrug vanaf de Prins Bernhardlaan.