Spoor woninginbraak Overijssel leidt naar Diemen

Bij een tankstation in Diemen is geld opgenomen met een bankpas die is gestolen bij een woninginbraak in Overijssel. Dat blijkt uit beelden die door de politie zijn vrijgegeven, meldt AT5 die aan de zaak aandacht besteedt in Bureau 020. Op de beelden is een man te zien die het geld in Diemen opnam. Hij droeg daarbij badslippers en een Nike T-shirt. Te zien is dat hij bij het afrekenen een pincode afleest van zijn telefoon. Eerder op de dag werd er in Zwolle door iemand anders met dezelfde pas geld opgenomen. Ook die man is op bewakingsbeelden vastgelegd. Bij de inbraak in Overijssel werden vorig jaar augustus sieraden, een kluis en bankpassen meegenomen. “Sporen in het onderzoek wijzen in de richting van Zwolle, maar dus ook naar Amsterdam en omgeving”, zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam tegen AT5. “Het zou kunnen dat de verdachten hier vandaan komen en dat u ze dus herkent. Hetzelfde geldt voor de gestolen sieraden, mogelijk dat die hier te koop zijn aangeboden. Heeft u informatie over deze zaak? Laat het ons dan weten.”