Leerlingen Diemen krijgen boek Het Achterhuis van Anne Frank

Leerlingen van groep 7 en 8 van de Diemense basisscholen krijgen deze week het wereldberoemde dagboek van Anne Frank, ‘Het Achterhuis’. Burgemeester Erik Boog bracht de eerste boeken mee bij een bezoek aan groep 7 van brede school de Kersenboom. Leerling Novalie de Sousa Martins houdt binnenkort haar spreekbeurt over Anne Frank en vindt dat ieder kind dit boek eigenlijk zou moeten lezen. De burgemeester is dat zeer met haar eens en daarom doet de gemeente mee aan de campagne ‘Geef een boek cadeau’, waarvoor dit jaar ‘Het Achterhuis’ is uitgekozen. Boog: ‘Van boeken lezen leer je veel, maar het is ook gewoon heel fijn om te lezen in een grappig of een spannend boek. Of een bijzonder boek zoals dat van Anne Frank. Haar beschrijving van wat haar en haar familie overkomt in de oorlog laat zien hoe goed, maar ook hoe slecht mensen kunnen zijn. Eigenlijk moeten niet alleen kinderen, maar moet iedereen dit boek gelezen hebben.’’ De campagne ‘Geef een boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Daarom worden ieder voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar gesteld voor een klein bedrag. De burgemeester en wethouders Jeroen Klaasse en Matthijs Sikkes – van den Berg bezoeken deze week verschillende scholen in Diemen om met de leerlingen in gesprek te gaan over het verhaal van Anne Frank.

(foto Gerrit Alink)