Energiebesparing krijgt in Diemen de hoogste prioriteit

‘’Wie aan duurzaamheid denkt, denkt vooral aan het klimaat. In deze tijd van grote geopolitieke spanningen treedt  hierbij de energietransitie sterk op de voorgrond. Energiebesparing krijgt daarbij ook in Diemen de hoogste prioriteit,’’ schrijft de gemeente in een advertentie voor een – tweede – beleidsadviseur duurzaamheid en participatie. Die collega moet ‘samen met ons duurzame thema’s oppakken en hierbij vooral letten op het organiseren van de betrokkenheid vanuit de samenleving: hoe kan de gemeente inwoners, het bedrijfsleven en instellingen het beste betrekken bij haar ambities? En andersom: hoe zorgen we ervoor dat goede duurzame initiatieven en ideeën een luisterend oor én daadkrachtige ondersteuning vinden bij de gemeente?’ De ambtenaar moet daartoe bijvoorbeeld ‘pacten sluiten met diverse doelgroepen’ een duurzaamheidsnetwerk opbouwen en ook ‘duurzaamheidsambassadeurs’ werven. De functie wordt beloond met een salaris van maximaal 4.671 euro per maand plus een individueel keuzebudget van 17,05 procent.