Inwoners Diemen tonen zich tevreden in enquête

Inwoners van Diemen tonen zich over het algemeen behoorlijk tevreden over de gemeente en hun woonomgeving. Dat concludeert de gemeente over de Burgerpeiling van 2022 die in het kader van Waar staat je gemeente is uitgevoerd. Aan die enquête hebben 594 van de benaderde 4.000 inwoners meegedaan terwijl Diemen in totaal meer dan 31.000 inwoners telt. In het onderzoek geven de respondenten hun woon- en leefomgeving een 7,1. Dat is iets meer dan de 7,0 van 2020 en ook hoger dan het gemiddelde van de andere Nederlandse gemeenten (6,7). Over het algemeen vinden zij het prettig wonen in hun eigen buurt en vindt 73 procent van de respondenten dat de buurtbewoners prettig met elkaar omgaan. Ook op het punt van de relatie tussen inwoners en gemeente is de score met 6,3 hoger dan het Nederlands gemiddelde (6,0). Op het gebied van zorg en welzijn zijn de Diemense scores ook bovengemiddeld 6,9 tegenover 6,6 gemiddeld in Nederland. Wel valt op dat het gevoel van eenzaamheid onder de respondenten in Diemen groter is dan gemiddeld in Nederland. Zo voelt 23 procent van de Diemense respondenten zich soms of vaak eenzaam. Dat is weliswaar een afname ten opzichte van 2020 (27%), maar het is wel een hoger percentage dan in Nederland (19%).