Diemen zoekt met spoed nieuwe kinderburgemeester

De gemeente Diemen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Die functie wordt nu vervuld door Eva Noltes (foto) maar zij neemt afscheid. De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen in Diemen. Hij of zij is voorzitter van de Kinderraad en helpt zo mee plannen te bedenken om Diemen leuker te maken voor kinderen. Hij of zij ondersteunt burgemeester Boog, legt bezoekjes af aan organisaties in Diemen, bijvoorbeeld bij de brandweer en politie, en verricht openingen bij evenementen. ‘’Wie het leuk vindt om de kinderen in Diemen te vertegenwoordigen en iets voor hen te betekenen en om de burgemeester te ondersteunen, kan zich kandidaat stellen. Woon je in Diemen en zit je volgend schooljaar in groep 7 of 8? Vraag dan een sollicitatieformulier voor 24 juni aan via bestuurssecretariaat@diemen.nl. Op dat formulier kun je dan aangeven waarom jij vindt dat je een goede kinderburgemeester van Diemen zou zijn. Uiteindelijk zal de Kinderraad besluiten wie de nieuwe kinderburgemeester wordt.’’