Open dag bij bouwproject spoorviaduct Diemen

Bij de bouw van het spoorviaduct in de Ouddiemerlaan in het centrum van Diemen wordt op zaterdag 18 juni open dag gehouden. Dat gebeurt in het kader van de Dag van de Bouw. Belangstellenden kunnen van 10.00 tot 14.00 uur een kijkje nemen achter de bouwhekken van het viaduct. Aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman heeft een speciaal programma opgesteld waarbij, bij hoge uitzondering, zonder persoonlijke beschermingsmiddelen een ronde gemaakt kan worden langs alle werkzaamheden. Deze dag is het mogelijk om als één van de eersten ook daadwerkelijk onder de spooronderdoorgang door te wandelen. Er is een looproute die langs alle bouwactiviteiten leidt. Verschillende teamleden van het project zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. De Dag van de Bouw wordt georganiseerd door brancheorganisatie Bouwend Nederland en is een de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de bouw en infra. Het jaarlijkse evenement wordt in 2022 voor de vijftiende keer georganiseerd.