Wereldfestival voor vierde keer in centrum van Diemen

Het Wereldfestival, het meest kleurrijke popfestival van Diemen, wordt zondag 10 juli van 12.00 tot 21.00 uur voor de vierde keer gehouden op het Van Markenplantsoen in Diemen. Anthony Pinas, bedenker en directeur van het Wereldfestival en tevens programmeur: “We proberen het Wereldfestival elk jaar groter te maken en we zijn blij dat we na een afwezigheid van twee jaar dit jaar een supermooi programma hebben kunnen samenstellen. Er zijn dans- en muziekoptredens van talenten en bekende artiesten zoals Jayh Jawson, The Blockparty, Yes-R en Amartey.” In het middagprogramma treden verschillende bands op zoals de reggae band Jah Reflection en de 10-koppige latinband Acción Con Clave. Ook kunnen bezoekers meedoen met een salsa dansworkshop van Vivendi Dance Collective. Op de wereldmarkt varieert het aanbod van sushi en bubble tea, Marokkaanse couscous tot Caribbean soulfood. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van stichting Roots and Wings en OnPoint Dancelab in samenwerking met Daarom Diemen. Het volledige programma is te vinden op www.wereldfestivaldiemen.nl