Veel flats in Holland Park Diemen na maanden nog leeg

In de laatste flatblokken van Holland Park Diemen, de zogenaamde Royal Dutch Apartements, staan vijf maanden na de oplevering nog tientallen appartementen te huur. Van de 304 woningen zijn er momenteel niet meer dan 169 verhuurd en nog eens ruim 50 in optie of gereserveerd. Dat signaleert GroenLinks Diemen in vragen aan B&W. De fractie wil weten of het college het ‘gezien de grote schaarste op de woningmarkt onwenselijk acht dat appartementen zo lang leeg staan?’ ‘’Bent u van plan op korte termijn met de verhuurder van de appartementen aan de Jan Wolkerslaan in gesprek te gaan om te bekijken wat er nodig is om de appartementen snel verhuurd en bewoond te krijgen. Ziet u aanleiding om de gemeenteraad voor te stellen, in navolging van onder meer Amsterdam en Ouder-Amstel, een leegstandverordening (artikel 2 Leegstandwet) vast te stellen?’’ De huurprijzen in Royal Dutch Apartments in Diemen-Zuid lopen op tot 3.365 euro per maand, iets wat op sociale media al tot stromen kritiek heeft geleid.