Woningbouw Hof van Saan Diemen stap verder

Het plan Hof van Saan om circa 135 woningen te bouwen op het voormalige terrein van Saan aan de Weesperstraat is weer een stap verder. De gemeente sluit met de ontwikkelaar een zogenaamde anterieure overeenkomst met afspraken over de ontwikkeling van de woonwijk en over het verhalen van de kosten die door de gemeente worden gemaakt. De overeenkomst zelf blijft echter tien jaar lang geheim, zo blijkt uit de besluitenlijst van B&W. Met het sluiten van dit contract kan de verdere procedure voor een nieuw bestemmingsplan worden opgestart. Bij de 135 woningen gaat het om 30 procent sociale huur, 20 procent middenhuur en koopwoningen. Het betreft een mix aan woningtypen waaronder appartementen in een tweetal hogere torengebouwen, kadewoningen en 2-onder-1 kapwoningen.