Uitbouw van Theater de Omval in Diemen vertraagd

De uitbreiding en vernieuwing van Theater de Omval in Diemen is vertraagd. Het nieuwe gedeelte, gehuisvest in een vuur-rode grote box die aan de achterkant van de Omval lijkt geplakt, zou ‘aan het eind van de zomer’ open gaan. Dat was gemeld bij het bereiken van het hoogste punt in mei. Maar uit een mededeling van Daarom Duurzaam Diemen blijkt dat het op z’n vroegst half oktober zal worden voordat het vernieuwde theater – met daarin dan ook de bibliotheek – geopend zal worden. Daarom Duurzaam Diemen wilde op 9 oktober in de Omval een eerste duurzaamheidsfestival organiseren maar heeft dat uitgesteld vanwege de onverwachte uitloop van de verbouwing van het theater. De gemeente heeft nog niet gereageerd op de vraag hoe lang de vertraging gaat duren.