Vijftigtal azielzoekers aangekomen in sporthal Diemen

De rond vijftig asielzoekers die tijdelijk worden ondergebracht in de Sporthallen Diemen zijn daar vrijdagavond aangekomen. Het gaat daarbij vooral om gezinnen met kinderen. Dat heeft burgemeester Erik Boog meegedeeld op Twitter. In één van de hallen aan de Prins Bernhardlaan is een flink aantal tenten geplaatst voor meer privacy. De gemeente Diemen biedt daar tot uiterlijk 1 oktober crisisnoodopvang voor de asielzoekers. Voor de maand september zal de gemeente met de sportverenigingen, kinderopvang en de scholen die normaal van de sporthallen gebruik maken naar alternatieven zoeken als dit nodig is. Na 1 oktober zal de sporthal weer gereed worden gemaakt voor de reguliere gebruikers. ‘’Wat we in Diemen doen valt onder de noemer crisisnoodopvang. Dat is tijdelijk om Ter Apel te ontlasten. Normaal gesproken worden de mensen na 1 oktober ondergebracht in reguliere asielzoekerscentra. Dat is geen zaak van de gemeente, maar voor het COA,’’ heeft een woordvoerder van de gemeente eerder meegedeeld.

(archieffoto)