Autobedrijf Lynk & Co kiest Diemen voor afleveringen

Het automerk Lynk & Co heeft Diemen gekozen voor het afleveren van nieuwe auto’s aan klanten in heel Nederland. Lynk & Co, dat behoort tot de Chinese Geely Groep en daarmee een zustermerk is van Volvo, heeft daartoe een industriële loods in de Staalfabriek gehuurd aan de Venserweg op bedrijventerrein Verrijn Stuart. Daar staat een rij nieuwe – al op kenteken gezette – auto’s van Lynk & Co klaar voor klanten. De administratieve afhandeling wordt ook in de vestiging in Diemen geregeld. Diemen is volgens het autobedrijf een goede locatie wegens de ligging en goede bereikbaarheid. De Staalfabriek behoorde vroeger tot staalbedrijf Grűnbauer, één van de oudste ondernemingen van Diemen en destijds ook één van de eerste bedrijven op industrieterrein Verrijn Stuart. Grűnbauer heeft in het complex zestig jaar, van 1950 tot 2010 staalproducten en -constructies gefabriceerd.