Jongen uit Diemen gewond bij vechtpartij in Almere

Een minderjarige jongen uit Diemen is dinsdagavond in Almere gewond geraakt bij een incident tussen twee groepen jongeren. De politie heeft een tiener aangehouden op verdenking van poging doodslag. Het slachtoffer had met vrienden op de kermis afgesproken. Hij liep samen met vrienden naar het Forum, richting een horecazaak. Een andere groep tieners liep hier ook heen. Hier ontstond mogelijk een woordenwisseling en handgemeen tussen de twee groepen, aldus de politie. Het slachtoffer is op zijn hoofd geslagen met een op een steekwapen gelijkend voorwerp. De jongen is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. De verdachte was er reeds vandoor en is via cameratoezicht van de politie gevolgd. Rond 19.30 uur zagen agenten op straat de verdachte lopen, waarna deze het op een lopen zette. De politie heeft hierop een waarschuwingsschot gelost. Hierna kon de verdachte, een minderjarige jongen uit Almere, worden aangehouden. De politie zoekt nog getuigen van het incident.