Stations

Treinverkeer ook in Diemen eerst verstoord en dan minder

Het treinverkeer van en naar de beide stations in Diemen ligt komende maandag 29 augustus naar verwachting zo goed als stil. Het personeel van NS is woensdag begonnen met een estafettestaking die maandag de regio Noordwest Nederland – waartoe Diemen behoort – zal treffen. De vakbonden verwachten dat er dan geen enkele trein zal rijden in deze zone. Ook bij de stakingen elders in het land kan het treinverkeer in het westen verstoord worden omdat bijvoorbeeld treinen niet beschikbaar zijn. Verder heeft NS aangekondigd dat het vanaf 5 september drastisch gaat schrappen in de dienstregeling om het personeelstekort waar mogelijk op te vangen. Welke gevolgen dat heeft voor de treinen van en naar Diemen en Diemen-Zuid is nog niet duidelijk.

(archieffoto)