Partijen Diemen vragen hulp bij stijgende energierekening

Zowel D66 Diemen als de Ouderenpartij Diemen hebben B&W gevraagd naar hulp voor mensen die door de snel stijgende energierekening in problemen komen. Verschillende media berichten dagelijks over de verschillende manieren waarop burgers in het najaar van 2022 in de knel (dreigen) te komen.”, schrijft de fractie van D66. “De kwetsbare burger, maar ook groepen die dachten hun schaapjes op het droge te hebben.” D66 wil daarom weten ‘of alle Diemenaren die recht hebben op de energietoeslag, die ook daadwerkelijk aanvragen. En of het college een extra inspanning gaat verrichten om de mensen te bereiken die niet weten dat ze er recht op hebben, of bang zijn dat zij het later terug moeten betalen.’ De Ouderenpartij Diemen stelt op haar beurt: ‘’Het lijkt alsof de gemeente niet of nauwelijks is voorbereid op de tsunami van financiële ellende die er aankomt in de komende maanden en mogelijk jaren, terwijl hiervoor wel bijna dagelijks in het nieuws wordt gewaarschuwd. Bent u met ons van mening dat er in Diemen geen huishoudens afgesloten mogen worden van gas en licht en geen woningen ontruimd mogen worden als gevolg van de huidige ontwikkelingen? Wilt u met de raad de instelling van een gemeentelijk Noodfonds bespreken?’’