Prijskaartje uitbouw Omval Diemen komt op 7 miljoen

De uitbouw en verbouwing van Theater De Omval in Diemen blijkt op te lopen tot 7 miljoen euro. In een eerder bericht sprak diemerkrant.nl van 6,25 miljoen maar dat blijkt nog 750.000 euro meer te zijn. Na een oorspronkelijk krediet van 3,95 miljoen is vlak voor de zomer van 2021 een extra investering goedgekeurd van een half miljoen voor duurzaamheidsmaatregelen. Nu wordt de gemeenteraad gevraagd nog eens 2,55 miljoen voor het project beschikbaar te stellen. Dat is nodig omdat de eerdere schattingen aan alle kanten overschreden blijken te worden. Het totale prijskaartje voor het project komt daarmee uit op 7 miljoen, althans volgens de opgave van dit moment. Voor dat bedrag wordt De Omval vergroot met een redelijk bescheiden uitbreiding aan de achterzijde en wordt het bestaande theater vernieuwd. Uiteindelijk doel is om de openbare bibliotheek van het Wilhelminaplantsoen naar het theatergebouw te verhuizen.