Gemeente Diemen

Lokale lasten Diemen gaan met 3 procent omhoog

De lokale lasten die de gemeente Diemen heft, gaan volgend jaar met 3 procent omhoog. Dat laten B&W weten in een bericht over de gemeentebegroting. ‘’Het lukt gelukkig wel om de stijging van de lokale lasten te beperken tot 3 procent. Dat is bij de huidige inflatie een positief punt,’’ aldus wethouder Jeroen Klaasse van financiën. Diemen wil, waar nodig, in 2022 al extra maatregelen treffen om door de kostenstijging getroffen gezinnen te steunen. Of dat voldoende zal zijn, is volgens het college nog moeilijk in te schatten. Klaasse: ‘’Het solide financiële beleid van de afgelopen jaren zorgt dat we een stootje kunnen hebben. We kunnen echt doen wat nu nodig is: onze bewoners ondersteunen en ons dorp verder ontwikkelen. Dat is in deze lastige tijden zeker niet vanzelfsprekend en ik moet aantekenen dat we niet zonder zorgen zijn. Net als bij alle andere gemeenten heeft de jeugdzorg de afgelopen jaren voor veel extra financiële druk gezorgd. We blijven er aan werken om daar grip op te krijgen. Verder gaf het Rijk nog geen duidelijkheid over de rijksbijdrage vanaf 2026. Als blijkt dat Diemen minder geld ontvangt, dan zou dat een grote financiële uitdaging op kunnen leveren”.