Diemen

Fietsroute Diemen-Amsterdam-Oost dicht door werk Nesciobrug

Door de werkzaamheden aan en rond de Nesciobrug is de fietsroute over de Kanaaldijk tussen Diemen-Noord en Amsterdam-Oost vanaf zaterdag 15 oktober tot en met vrijdag 4 november gestremd. Fietsers, (brom)scooters en andere voertuigen vanuit de richting Weesp worden vanaf de Ouddiemerlaan ook omgeleid door het centrum van Diemen naar de brug over de A10 bij de Diemerkade (of omgekeerd). De werkzaamheden aan de Westelijke Merwedekanaaldijk zijn eerder uitgesteld omdat omwonenden door de gemeente Amsterdam niet voldoende geïnformeerd waren. Nu wordt gedurende de herfstvakantie van 15 tot en met 23 oktober de Nesciobrug afgesloten. De Kanaaldijk is dan over de hele lengte tussen de Ooster Ringdijk en de Ouddiemerlaan dicht voor alle verkeer. Van 24 oktober tot 4 november is de Nesciobrug zelf wel weer open maar blijft de Kanaaldijk vanaf de brug richting Ooster Ringdijk nog dicht waardoor tweewielers vanaf de brug ook door Diemen moeten rijden.

(archieffoto)