Herinrichting Gruttoplein Diemen-Noord is vertraagd

De geplande herinrichting van het Gruttoplein in Diemen-Noord is vertraagd. Het goed verwerken van de vele reacties van omwonenden en anderen op de ontwerp-plannen heeft meer tijd gekost dan gedacht, meldt de gemeente. Ook waren er veel details in het ontwerp die nog moesten worden verwerkt. Daarnaast zorgt de ligging van ondergrondse kabels en leidingen en de nieuwe riolering voor onverwachte problemen. ‘’Bovendien hebben we helaas ook te maken met een tekort aan (technisch) personeel. We vinden het vervelend dat het project door deze oorzaken vertraging oploopt en dat we u hier niet eerder over hebben geïnformeerd,’’ aldus een brief aan omwonenden. De gemeente hoopt nu in het voorjaar van 2023 te beginnen met de werkzaamheden. Eerst wordt de noordkant van het winkelcentrum aangepakt, daarna volgt het autovrij maken en herinrichten van het huidige parkeerterrein aan de voorzijde bij Karekiet.