WMO Diemen

Diemen biedt adviezen om energie te besparen

De gemeente Diemen biedt op verschillende manieren adviezen bij het besparen van energie. Zo is er op 3 november in Theater de Omval een Energiequiz over vragen – en antwoorden – over het terugdringen van de energierekening. ‘’U ontdekt in een ontspannen sfeer samen met dorpsgenoten wat u zelf kunt doen om op een makkelijke manier energie te besparen, wie u daarbij kan helpen én welke regelingen er zijn,’’ aldus de gemeente. Het wordt op prijs gesteld als belangstellenden zich aanmelden via Ivo.domisse@diemen.nl zodat de organisatoren weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Verder zijn er ook energiecoaches actief in Diemen. Zij komen op afspraak aan huis om tips te geven over energiebesparing. Steeds meer mensen weten de energiecoaches te vinden en kunnen met de tips uit het energie bespaargesprek soms wel 400 euro per jaar besparen. De gemeente Diemen is daarom op zoek naar meer bewoners die het leuk vinden om op deze manier anderen te helpen met energie besparen. Alle nieuwe energiecoaches volgen een training van drie dagdelen die begint op 15 november. Meer informatie op diemen.nl