Picnic sluit distributiecentrum op bedrijventerrein Diemen

Picnic sluit eind dit jaar het grote fulfillment center (FC) op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen. Dat heeft een woordvoerder van de online bezorgsupermarkt bevestigd tegenover diemerkrant.nl Alle medewerkers hebben een plek in soortgelijke centra in Zaandam of Utrecht aangeboden gekregen. ‘’Picnic heeft het FC in Diemen ooit in gebruik genomen om snel in Amsterdam te kunnen starten. Eerdaags nemen het twee keer zo grote FC in Zaandam en het volledig gerobotiseerde FC in Utrecht de bestellingen van het FC in Diemen over. Dit was altijd de planning, onder meer omdat het gebouw in Diemen klein, verouderd en niet toekomstbestendig is,’’ aldus de woordvoerder. Picnic nam het FC in Diemen in het voorjaar van 2018 in gebruik. Dat centrum is gevestigd in het pand dat oorspronkelijk is gebouwd voor papierhandel Proost en Brandt.