Boog: zorgen over brandgevaar studentenflats serieus nemen

De gemeente Diemen is al in overleg met woningcorporatie Lieven de Key over de door een studentenvertegenwoordiger geconstateerde problemen rond de brandveiligheid bij de studentenflats aan de Rode Kruislaan. Dat meldt burgemeester Erik Boog in reactie op de ook op diemerkrant.nl gemelde open brief van Tim Ruting aan Lieven de Key. ‘’Zorgen huurders moeten serieus worden genomen. Belangrijk om regelmatig een goede brandoefening te doen en genomen maatregelen (in de praktijk) te controleren,’’ aldus Boog. Ruting, die als vertegenwoordiger veel overleg voerde met de corporatie, meldt dat de toegezegde brandoefeningen niet hebben plaatsgevonden en dat er herhaaldelijk vals brandalarm is waardoor de bewoners van het Diemer complex minder waakzaam zijn geworden. Hij refereert ook aan de brand in 2019 waarbij één bewoner om het leven kwam en anderen zwaar gewond raakten.