Partijen Diemen spreken ‘treurnis’ uit over Omval-schandaal

De gemeenteraad van Diemen moet vanavond, donderdag, beslissen of er nog eens 2,55 miljoen euro moet worden besteed aan de uitbreiding van Theater de Omval om daar de bibliotheek naar toe te verhuizen. Met dat bedrag loopt de totale rekening op tot 7 miljoen euro. Omdat het college van B&W over een brede meerderheid beschikt, zal het krediet zonder problemen worden aangenomen. De fracties van de VVD en de Onafhankelijke Partij Diemen hebben voorgesteld dat de raad daarbij wel haar ‘treurnis uitspreekt over de gehele gang van zaken waardoor een extra krediet moet worden gevraagd.’ Samen met de Ouderenpartij Diemen vraagt de VVD ook om een onafhankelijk onderzoek naar de affaire en de vele fouten die daarbij binnen het gemeentehuis zijn gemaakt. B&W en de verantwoordelijke wthouder Jeroen Klaasse (D66) hebben hun excuus aangeboden voor de problemen.