GVB verhoogt tarieven volgend jaar met 7,24 procent

Het GVB, dat in Diemen tramlijn 19, bus 44 en metro 53 verzorgt, verhoogt de tarieven volgend jaar met 7,24 procent. Dat is een landelijk vastgesteld percentage, meldt het vervoerbedrijf. Deze stijging is hoger dan voorgaande jaren en wordt veroorzaakt door onder andere de forse stijging van brandstof- en energiekosten. Daarnaast spelen de loon- en inflatie ontwikkeling een belangrijke rol in de vaststelling van de nieuwe OV-tarieven. ‘’We realiseren ons dat zeker in deze periode elke prijsstijging moeilijk ligt. De stijging van de tarieven is noodzakelijk voor het op het peil houden van de kwaliteit van het openbaar vervoer in Amsterdam,’’ aldus het GVB dat Diemen en andere randgemeenten verder niet noemt. ‘’Het niet of gedeeltelijk verhogen van de tarieven in 2023 brengt ontzettend hoge kosten met zich mee waarbij de kwaliteit van ons OV teveel onder druk komt te staan. Daarbij zadelen we onze reizigers met een nog hogere prijsstijging voor 2024 op.’’