Inloopavond over nieuw ‘visitekaartje’ rond station Diemen

De gemeente Diemen organiseert donderdag 1 december een inloopavond over de invulling van het gebied rond station Diemen als binnenkort de werken voor het spoorviaduct zijn afgerond. Doel is van het stationsgebied een ‘visitekaartje’ van Diemen te maken dat modern, groen, duurzaam, veilig en vooral fraai moet worden. ‘’De spooronderdoorgang in de Ouddiemerlaan is bijna klaar. Die kunnen we, als alles blijft meezitten, eind januari in gebruik nemen. Kort daarna begint de herinrichting van het stationsgebied,’’ meldt de gemeente. Tijdens de inloopavond, van 18.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis, wordt het definitieve ontwerp van het Van Gemertplantsoen en de omgeving gepresenteerd. Ook is er informatie over de ontwikkeling van de Harmonielaan met onder andere een woonproject, de reconstructie van de Ouddiemerlaan en de ontwikkeling van het natuurpark Spoorzicht. Behalve medewerkers van de gemeente zelf zijn ook vertegenwoordigers van ProRail, NS en de aannemer aanwezig om toelichting te geven.