Politie Diemen vindt gestolen fiets in bestelbus

De politie van Diemen heeft vorige week na een melding door de eigenaar een net gestolen fiets aangetroffen in een bestelbus. De melder kon de fiets volgen via een GPS-tracker. De politie trof op een parkeerplaats een bestelbus aan waarvan de lichtten brandden. ‘’Wanneer de collega’s door het achterruit van de bestelbus kijken, zien ze hierin een fiets staan. Opvallend! In de bestelbus zitten twee personen. De genoemde personen hebben geen verifieerbaar verhaal over waarom de fiets zich in de auto bevindt, of deze van hun is en waar en wanneer zij deze gekocht hebben. Hierop zijn beide verdachten aangehouden terzake heling,’’ meldt de politie op Facebook. De melder beschikte over vele documentatie, waardoor de eigenaar direct kon aantonen dat de fiets van hem/haar was. Omdat de fiets nog maar 4 uur daarvoor gestolen was, is de aangifte direct opgenomen. ‘’Door het snelle en adequate handelen van de melder kon de fiets binnen 8 uur na de diefstal al terug!! Top samenwerking met de burger!’’