Alleen parkeerbon in Diemen als parkeerdruk te hoog is

In de blauwe parkeerzones in Diemen worden alleen bekeuringen uitgedeeld voor zonder schijf of te lang parkeren als de parkeerdruk in die wijk te hoog is. In de overige straten is er voldoende parkeerruimte voor de bewoners en zal de boa niet op parkeerschijven komen controleren. Dat laat de gemeente weten in een nieuwe uitgave van Diemen Info. Het parkeren wordt, zoals bekend, in Diemen gecontroleerd met scanauto’s. Als daarbij wordt geconstateerd dat voor een kenteken geen ontheffing is verleend, dan krijgt de parkeeragent (boa) een melding om te gaan controleren of er een parkeerschijf in de auto ligt. ‘’Is dat het geval dan is er niets aan de hand, anders volgt een bekeuring. In de praktijk zal de boa alleen langskomen op de plekken waar de parkeerdruk te hoog is. Daar is het zinvol om te controleren, aangezien in de overige straten er voldoende parkeerruimte voor bewoners is,’’ legt de gemeente. In alle wijken met een blauwe zone moeten bewoners overigens wel betalen voor de parkeerontheffing. Voor wijken met vergunningen of betaald parkeren gelden andere regels.