Voetgangersbrug weggetakeld bij nieuw spoorviaduct Diemen

De tijdelijke voetgangersbrug over het nieuwe spoorviaduct in het centrum van Diemen is donderdag weggetakeld. Met een grote kraan werd de loopbrug opgeheven wat aardig wat aandacht trok van de omgeving. De oude brug wordt niet gesloopt maar gaat dicht doen bij een groot project in Antwerpen. Woensdag was de tijdelijke voetgangersverbinding al vervangen door een nieuwe brug. De nieuwe spooronderdoorgang telt straks twee voetgangersbruggen, één daarvan leidt naar Spoor 1 (richting Weesp), de andere maakt het station bereikbaar voor inwoners van de buurt Buitenlust. Met het openen van de eerste voetgangersbrug is het eerste deel van het project in gebruik genomen. De komende maand wordt nog hard gewerkt aan het afronden van werkzaamheden aan de onderdoorgang. Op 25 januari gaat het viaduct open voor het verkeer.

(Foto ProRail)