Spoorviaduct in centrum Diemen over één week open

Het nieuwe spoorviaduct in de Ouddiemerlaan in het centrum van Diemen gaat over precies een week, op woensdag 25 januari, open. ‘’Dit betekent dat we een belangrijke mijlpaal hebben bereikt in het project. Het verkeer in Diemen en het treinverkeer zijn veiliger geworden en hulpdiensten kunnen zonder oponthoud het spoor passeren. We weten dat velen van u naar dit heugelijk moment hebben uitgekeken,’’ schrijft ProRail in een brief aan omwonenden. Het spoorbedrijf gaat in de komende weken de tijdelijke overweg met alle systemen verwijderen en het station aanpassen. Ook wordt de omleiding van de Ouddiemerlaan weggehaald. Daarna kan de gemeente beginnen met het verder inrichten van de buitenruimte in dit centrum van Diemen. ProRail waarschuwt wel dat de werkzaamheden nog voor hinder kunnen zorgen, met name bij het weghalen van de tijdelijke weg en het heien voor de aanleg van het perron. Voorlopig blijven er ook nog alternatieve looproutes nodig. Zodra al die verdere werken zijn afgerond wordt, op een nog te bepalen datum, de spooronderdoorgang feestelijk geopend.