OnPD: betere beveiliging woningen Biesbosch Diemen nodig

Naar aanleiding van de recente inbraak in een woning aan de Groote Peel in Diemen-Zuid, waarbij de bewoner werd neergestoken, heeft de raadsfractie van de Onafhankelijke Partij Diemen aangedrongen op een betere beveiliging van de woningen in de wijk Biesbosch. Die huizen hebben verouderde kozijnen zonder kerntrekbeveiliging waardoor overvallers zo binnen kunnen komen, aldus de OnPD. ‘’De woningbouw Vesteda weet er van af maar gaat niet tot vervanging over. Zij nemen de verantwoording hierin niet. In vele huizen in de wijk Biesbosch zijn er zo al meerdere woninginbraken geweest. Nu met een steekpartij. Dat is een onveilige situatie die emotionele en financiële schade met zich mee brengt.’’ De fractie vraagt daarom of de gemeente ‘de verhuurder(s) kan aanspreken op hun verantwoordelijkheid om te voldoen aan de criteria-eisen van nieuwe generatie hang-en sluitwerk of vervanging van de verouderde ramen/kozijnen zodat er een Politie keurmerk veilig wonen kan worden afgegeven en de bewoners weer een veilig gevoel krijgen?’