Man (19) uit Diemen opgepakt voor explosie bij woning

De politie heeft een 19-jarige man uit Diemen en een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar een explosie bij een woning in de Beverwaard bij Rotterdam. Het incident vond plaats in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 februari. De bewoners waren thuis ten tijde van de explosie. Zij bleven ongedeerd maar waren wel enorm geschrokken. De explosie zorgde voor veel schade aan het pand. Uit het onderzoek, waarbij onder andere camerabeelden werden veiliggesteld en bekeken, kwam informatie naar voren die de politie op het spoor van de twee verdachten zette. Dit alles heeft ertoe geleid dat er dinsdagochtend in een woning in Diemen een 19-jarige man kon worden aangehouden. Op datzelfde moment werd er ook in een woning in Amsterdam een 15-jarige jongen aangehouden. Het onderzoek naar hun rol en de toedracht gaat nog door.