Diemen doneert voor slachtoffers aardbevingsramp

De gemeente Diemen heeft, net als veel andere gemeenten, 1 euro per inwoner gedoneerd aan Giro555 voor de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. Voor Diemen komt dat neer op een bedrag van 32.800 euro. ‘’We leven ook in Diemen enorm mee met iedereen die slachtoffer is van de aardbeving. En met alle mensen in Nederland die familie of vrienden hebben verloren door de ramp. Of die nog steeds angstig in onzekerheid zijn over het lot van hun dierbaren,’’ aldus de gemeente. De samenwerkende hulporganisaties helpen als Giro555 samen de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Woensdag wordt er een landelijke actiedag georganiseerd om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Naast noodhulp zal een deel van het geld ook gebruikt worden om huizen in het getroffen gebied weer op te bouwen.