Verkoop woningen in nieuwe wijk Diemen abrupt gestaakt

Projectontwikkelaar BPD heeft de verkoop van nieuwe woningen in Park Valley in Diemen abrupt gestaakt. Van de 75 in fase 2a aangeboden woningen was slechts 13 procent verkocht, reden voor BPD om er de stekker uit te trekken. Voor de wel verkochte woningen wordt het contract ontbonden. Het eerste deel van Park Valley bij Holland Park, met ook een basisschool, is wel in aanbouw en wordt vanaf eind dit jaar opgeleverd maar de bouw van de volgende drie fasen gaat niet door. De ontwikkelaar stelt extra budget voor marketing uitgetrokken te hebben maar dat heeft geen resultaat gehad, meldt Business Insider. Volgens BPD zijn de huizen, met prijzen tot bijna een miljoen euro, door de gewijzigde marktomstandigheden niet meer te verkopen. In de volgende fasen was ook een aantal sociale huurwoningen opgenomen. Wat daarmee gebeurt, is nog niet bekend.