Steun voor inbraakbeveiliging woningen Biesbosch Diemen

De gemeente en met name de burgemeester gaan bewoners van de wijk Biesbosch in Diemen-Zuid III verder ondersteunen bij hun pogingen om hun woningen snel beter te beveiligen tegen inbraken. Dat volgt op een inbraak in één van de woningen waarbij de bewoners werd gestoken door één van de betrapte inbrekers. Beheerder Vesteda heeft meegedeeld dat de houten kozijnen tussen 2025 en 2028 vervangen zullen worden door kunststof met beter isolerend glas en nieuw hang- en sluitwerk. Verder kan de gemeente echter weinig doen richting Vesteda, blijkt uit het antwoord van B&W op vragen van de Onafhankelijke Partij Diemen. ‘’De burgemeester heeft samen met de politie een gesprek gevoerd met buurtbewoners. Zij gaan nog reageren op de brief van Vesteda aan de bewoners over de situatie. De burgemeester heeft toegezegd de bewoners te ondersteunen in een oproep aan de verhuurder om een aantal maatregelen versneld uit te voeren.’’