PlantageDeSniep

Diemen vraagt prijs stadsverwarming te verlagen

Diemen behoort tot de dertien gemeenten die Eneco in een brief hebben gevraagd de prijzen voor stadsverwarming te verlagen. In Diemen levert Eneco stadsverwarming in een deel van Plantage de Sniep. Eneco vraagt per gigajoule (GJ) ruim 90 euro, het maximale dat een energiebedrijf mag rekenen volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Bij Vattenfall en Ennatuurlijk is dat respectievelijk 76,45 en 78,24 euro. In de door de NOS geciteerde brief vragen de wethouders Eneco om uitleg. “We nodigen u uit om ons nadere uitleg te geven over de uitgangspunten, de opbouw, de variabelen en zeker ook de afwegingen die bij de vaststelling van de tarieven gehanteerd zijn.” Wethouder Matthijs Sikkes van den Berg van Diemen stelt tegenover de NOS: “Nu is er een klein buurtje dat op een warmtenet van Eneco is aangesloten. Maar het is een belangrijk signaal, want we willen als gemeente niet dat in de toekomst mensen vogelvrij worden als het gaat om de aansluiting.”