Slechts vijf kandidaten uit Diemen bij verkiezingen

Van de 582 kandidaten voor de verkiezingen van Provinciale Staten van Noord-Holland komen er niet meer dan vijf uit Diemen. Dat betekent ook dat 17 van de 22 deelnemende partijen geen enkele kandidaat uit Diemen op de lijst hebben. De vijf Diemer kandidaten staan alle op een onverkiesbare plaats. Bij GroenLinks staat het Diemer raadslid Yeliz Yildiz-Kaya op nummer 39, bij de PvdA staat het vroegere Diemer raadslid Farida Polsbroek op een 25e plaats, de ChristenUnie heeft Roel Wimmenhove op plaats 38, bij Belang van Nederland komt Hemmie Kerklingh voor op plaats 19 terwijl Leo Smits die voorheen in de gemeenteraad zat voor de Onafhankelijke Partij Diemen op nummer 8 bij de Onafhankelijke Politiek NH OPNH op de lijst staat. De verkiezingen voor Provinciale Staten worden gehouden op woensdag 15 maart.