Grote kledingcontainers in Diemen kunnen aanbod niet aan

De onlangs op veel plaatsen in Diemen geplaatste kledingcontainers blijken toch te klein voor het grote aanbod. Zo verschijnt rond en ook op de container bij winkelcentrum Diemen-Noord inmiddels een steeds groter wordende berg zakken met afgedankte kleding. De containers moeten met de hand geleegd worden door afvalbedrijf Meerlanden, heeft de gemeente onlangs meegedeeld. Groot voordeel van die methode is dat afval dat niet in de kledingbak hoort er bij het legen direct uitgehaald kan worden. De nieuwe kledingcontainers staan behalve bij winkelcentrum Diemen-Noord onder meer ook achter Diemerplein bij het Van Markenplantsoen, vóór dat centrum bij de Hema, bij de sportschool aan de Willem de Zwijgerlaan, op diverse plaatsen in Diemen-Zuid en bij het gezondheidscentrum in Holland Park.