Vervangen kapotte straatverlichting Diemen-Noord problematisch

Het vervangen van kapotte straatlantaarns in Diemen-Noord levert momenteel problemen op. De lampen (SOX-lampen) daar zijn aan het eind van hun levensduur en daarom opgebrand. Dit type lamp wordt niet meer gemaakt en is niet meer verkrijgbaar. ‘’We kunnen in deze straatlantaarns ook geen ander type lamp plaatsen. We gaan in heel Diemen Noord de overstap maken naar duurzame LED-verlichting. Helaas hebben we daarbij wat vertraging opgelopen in de aanbestedingsprocedure en is er een lange levertijd. In het tweede kwartaal van dit jaar starten we voortvarend met de vervanging van de lampen in de buurt Vogelweide. We verwachten dit voor de zomer af te ronden,’’ aldus een woordvoerster van de gemeente. De buurten Scheepskwartier en Vlindertuin volgen tijdens de opknapbeurt die naar verwachting dit najaar begint. Daar worden in de tussentijd de defecte lampen vervangen door lampen die vrijkomen uit Vogelweide. Ook dit gebeurt in het tweede kwartaal van dit jaar. ‘’Op advies van een geraadpleegde verlichtingsexpert worden er bewust geen nieuwe LED-lampen gebruikt tussen de huidige SOX-Lampen met oranje verlichting. De ervaring leert namelijk dat dit tot veel klachten leidt door het grote verschil in kleur en intensiteit. Op dit moment is de uitval zo klein dat dit niet leidt tot gevaar, maar we houden de vinger aan de pols,’’ laat de gemeente nog weten.