Belegger koopt wooncomplex Arent Krijtsstraat Diemen

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund het complex met 51 woningen dat in aanbouw is op de hoek van de Arent Krijtsstraat in Diemen gekocht van gebiedsontwikkelaar AM. Ruim de helft van de woningen wordt verhuurd in het middenhuursegment, de overige komen in het duurdere segment. Het complex, nu genaamd Ravelijn, wordt gerealiseerd door Bot Bouw en de woningen worden opgeleverd in het vierde kwartaal van 2024. A.s.r. real estate noemt de Arent Krijtsstraat ‘een verlengstuk van de populaire wijk Watergraafsmeer in Amsterdam.’  Het project bestaat uit twee- drie- en vierkamerappartementen, variërend van 50 m² tot 89 m². Onderdeel zijn 10 zogenaamde ‘friends appartementen’ voor mensen die geen relatie hebben, maar samen en ook zelfstandig in de stad willen wonen. Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund: “Ravelijn is een mooie toevoeging aan onze woningportefeuille en de woningmarkt in de regio Amsterdam. Door een deel te verhuren in het middenhuursegment geven we invulling aan onze impactstrategie en voorzien we de regio opnieuw van betaalbare woningen.”