Geluidsoverlast Sniep

Diemen denkt over nieuwe fietsbrug bij Plantage de Sniep

De gemeente Diemen werkt aan plannen voor een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers over de Weespertrekvaart. Die brug moet dan komen naar de bestaande spoorbrug. Doel is om bewoners van Plantage de Sniep en omgeving een betere toegang te bieden tot trein/metrostation Diemen-Zuid terwijl bewoners van Zuid sneller bij de beginhalte van tram 19 kunnen komen. Ook zou zo’n verbinding de drukke maar smalle Diemerbrug ontlasten. Voor de nieuwe brug wordt gekeken naar drie varianten: een hoge vaste brug over de vaart met lange hellingbanen, een nieuwe ophaalbrug met een oprit of een gelijkvloerse nieuwe ophaalbrug. De diverse ideeën moeten nog verder worden beoordeeld op technische en financiele haalbaarheid. De gemeente is daarom ook nog niet begonnen met participatie door omwonenden en andere belangstellenden.