Diemen Rochdale

Rochdale schrikt bewoners in Diemen op met hoge servicekosten

Woningcorporatie Rochdale heeft een groot aantal huurders in Diemen opgeschrikt met een brief over een sterke verhoging van de servicekosten vanwege de gestegen energieprijzen. De woonlasten van huurders met blokverwarming gaan hierdoor met soms honderden euro’s omhoog, meldt AT5. In sommige gevallen schiet de totale huur daardoor van rond de 700 naar 900 euro. Rochdale benadrukt in een reactie dat het om een voorstel gaat en biedt huurders aan om in ieder geval een deel van de verhoging terug te draaien. Wel waarschuwt het woningbedrijf dat veel huurders het risico lopen dat ze bij de jaarrekening een hoog bedrag moeten bijbetalen. Op de website van Rochdale is verder geen actuele over de gerezen problemen te vinden.