weteringweg

Weteringweg Diemen wordt weekend lang afgesloten

De Weteringweg tussen de op- en afrit van de A1 en de afslag naar Diemerbos bij Stammerkamp wordt in het weekend van 22 en 23 april afgesloten wegens werkzaamheden. Vrijdag 21 april en maandag 24 april is in beide richtingen één rijbaan afgesloten om het werk voor te bereiden en af te ronden. De afsluiting is nodig om een gat in het asfalt te repareren. Het gat ter hoogte van de overgang naar de tunnel van het spoorviaduct zit er al langere tijd. Tot nu toe werd dit opgelost met noodreparaties. Om de schade helemaal te herstellen, is groot onderhoud nodig. Bewoners van Diemen Centrum en Sniep kunnen hun buurt verlaten en binnenkomen via een tijdelijke omleidingsroute over de Muiderstraat- en Provincialeweg. De route wordt met gele borden aangegeven. Ook zijn er meerdere verkeersregelaars aanwezig voor assistentie en vragen. Alle nood- en hulpdiensten zoals politie, brandweer, ambulance, en bussen van GVB en R-Net kunnen tijdens de werkzaamheden deze route blijven gebruiken. De werkzaamheden hebben geen invloed op het dienstrooster van het openbaar vervoer.