Glasvezelnet Diemen-Zuid komt in andere handen

Open Dutch Fiber (ODF) heeft het glasvezelnetwerk Diemenglas uit Diemen-Zuid, inclusief Holland Park, overgenomen. Voor de bewoners, die nu gebruikmaken van het netwerk van Diemenglas, verandert er niets. Zij ontvangen informatie over de nieuwe providers die, naast de bestaande providers, hun diensten gaan aanbieden op het netwerk. Open Dutch Fiber is de grootste onafhankelijke, open-access leverancier van glasvezelverbindingen in Nederland. Er zijn meerdere aanbieders en internetproviders actief op het ODF netwerk, waaronder T-Mobile, Trined, Freedom Internet en Fiber.nl. ODF streeft ernaar zo veel mogelijk huishoudens in Nederland van concurrerende diensten via glasvezel te voorzien. Financieel directeur Mathijs van den Nieuwenhuijzen: “Ik ben blij met deze overname. We voegen graag kleinere glasvezelnetwerken toe aan het grote netwerk van ODF en geven daarmee de bewoners toegang tot nog meer keuze aan internetproviders. Wij zetten ons in om zo veel mogelijk Nederlandse huishoudens te voorzien van glasvezel en alle mogelijkheden die het biedt. Deze missie komt met deze overname weer een stap dichterbij.”